Закопчали в метрото в Германия Масларов, обвинен за убийството на Марангозова

"Иво Масларов пребивал бизнесдамата преди разстрела, взел ѝ жилището", твърди Димитър Мартинов

06.10.2022 | 19:18 Редактор: Петя Кръстева

Три години след убийството на бизнесдамата Станка Марангозова задържаха сочения за поръчител на разстрела ѝ - Иво Масларов. Той беше обявен за издирване с червена бюлетина. Снощи Масларов е екстрадиран у нас от Германия. 

"Същият е бил установен в метрото в Берлин при извършена проверка. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка "задържане под стража". Днес му е предявено и повдигнатото обвинение за поръчителство на убийството на 46-годишната жена", коментира говорителят на Военно-окръжната прокуратура Евгения Деянова. 

Станка Марангозова беше застреляна на 19 октомври 2019 г. в столичния квартал "Младост". Двамата имали неуредени финансови отношения. Марангозова беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания ѝ автомобил моторист, а до тялото ѝ имаше изкуствена бяла роза. По делото има още трима обвиняеми, един от които Борис Иванов, подполковник от Националната служба за охрана. Той получил от Масларов аванс от 50 хил. лева за разстрела. 

"Той не е изпълнителят, има обвинение като подбудител и помагач на физическия извършител. За физически извършител е сочен Петър Костов. Според разследването той е проследил жертвата до блока ѝ, спрял с мотоциклет до колата на жената, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета Костов държал пистолет със заглушител", твърди наблюдаващият прокурор по делото Кирил Пейчинов.

"Станка Марангозова и Иво Масларов са имали финансови отношения за доста големи суми. Твърди се, че тя е препирала пари и не е успяла да препере едни пари на Масларов. Пребивал я е, с частен съдебен изпълнител ѝ е взел жилището, явно в един момент е решил, че му е по-изгодно тази жена да е мъртва", обобщи журналистът от "24 часа" Димитър Мартинов. 

Делото е в етап на досъдебно производство, а Иво Масларов е задържан за срок до 72 часа.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК