Прокуратурата обвини в умишлено убийство Димитър Любенов за катастрофата на Околовръстното

Той не е направил опит да намали и да предотврати инцидента

30.09.2022 | 17:21 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата обвини в умишлено убийство Димитър Любенов за катастрофата на Околовръстното

Софийската градска прокуратура промени обвинението срещу шофьора, предизвикал катастрофата на Околовръстното в София, при която загина френски гражданин. Той е обвинен в умишлено убийство. 

В хода на разследването са събрани доказателства, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е установено, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничение 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били пострадалите, обвиняемият не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

С постановление по чл. 219, ал. 1 от НПК обвинението е изменено и Д. Л. е привлечен за това, че нарушавайки правилата за движение по пътищата относно режима на скоростта и пренебрегвайки забраната да управлява моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотични вещества, е реализирал пътнотранспортно произшествие и умишлено е причинил смъртта на Л. П. и средна телесна повреда на Б. Л. Установено е, че телесната повреда на П. П. е лека такава. Според обвинението случаят е особено тежък.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК