Димитър Любенов остава за постоянно в ареста

"Съжалявам за случилото се, искрени съжаления към моите близки и познати, че ги изложих", заяви обвиняемият

27.09.2022 | 17:00 Редактор: Петя Кръстева

Съдът остави за постоянно в ареста 39-годишния Димитър Любенов, който уби с луксозната си кола французин на Околовръстното шосе на София в неделя сутринта. В съдебната зала стана ясно, че мъжът е шофирал с 195 км. в час.

"Съжалявам за случилото се, искрени съжаления към моите близки и познати, че ги изложих. Това ми е за първи път",  с тези думи обвиняемият влезе в съдебната зала. През сълзи той отрече по принцип да кара след употреба на алкохол и опиати. Допълни, че съжалява за случилото се и призна, че е виновен. В съдебната зала стана ясно, че Любенов е ударил автомобила, в който е пътувал починалият френски гражданин със 115 км над ограничението.

"Автотехническата експертиза по делото разкрива, че той е шофирал със 195 км/час, при ограничение 80. Друга експертиза показа, че Любенов е шофирал с 1,73 промила алкохол в кръвта и след употреба на кокаин", коментира прокурорът Александър Лозанов. Според свидетели непосредствено след инцидента той се е държал неадекватно.

Прокуратурата възнамерява да преквалифицира обвинението. 

"С оглед скоростта, която е установена, наличието на алкохол и наркотици и методическите указания на главния прокурор, считаме, че деянието е извършено с умисъл или с евентуален такъв", обобщи Лозанов.

Тепърва ще бъдат извършени множество разпити на свидетели, къде и с кого е бил преди ПТП-то обвиняемият. В записките по делото няма данни да е оказван полицейски чадър върху Любенов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Крал Меси понастоящем со седем златни топки а иберийскио *** роналдо со 5. Те това е че крайнио резултат. Сигнализирай за неуместен коментар