Районният съд в Пловдив решава за постоянния арест на осиновителката

Лекарите продължават да се борят за живота на детето

28.09.2022 | 18:55 Редактор: Ирена Бакърджиева

Районният съд в Пловдив решава дали да остави за постоянно в ареста майката на 2-годишното момиче, което беше настанено в кома, в пловдивска болница.

Лекарите продължават да се борят за живота на детето.

Осиновителката пристигна в съдебната зала с белезници. Във видимо спокойно състояние тя изслуша обвинението на прокуратурата, според което умишлено е малтретирала и хапала детето.

То е прието в болница с черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб, синини и следи от ухапвания. Според версията на майката то е паднало от легло, но медиците твърдят, че е невъзможно травмите да са от падане.

Тъй като детето е осиновено, социалните служби са извършили 6 проверки за изминалата година, но не са установили проблеми.

"Духвала му е в устата, обдишвала го е, толкова може жената, това е правила. Тя е искала да дойде в съзнание детето. Била е като обезумяла, даже е била и без обувки. Никога не трябва човек да се заклеймява още в самото начало, че той е виновен, върви разследване", заяви адвокатът Снежана Почева.

"Само с един от братята си тя поддържа по-близки отношения. Предстоят ни разговори с него, за да видим той с каква нагласа е евентуално за отглеждане на детето, ако стане чудо и то оздравее и се наложи да предприемем следваща мярка за закрила", коментира директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив - Надя Танева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК