Митничари хванаха златни накити за над 146 хил. лева, скрити в картонени кутии

Контрабандните бижута са задържани

28.09.2022 | 17:25 Редактор: Петя Кръстева
Митничари хванаха златни накити за над 146 хил. лева, скрити в картонени кутии

Контрабандни златни накити за над 146 000 лева задържаха митническите служители на МП "Капитан Андреево".

На 27.09.2022 г. около 01:20 на пункта пристига автобус с турска регистрация с 24 пътници, пътуващ за Румъния. Превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Част от пътниците декларирали, че пренасят кутии цигари, които са иззети поради надвишаване на нормите за безмитен внос от 2 кутии. В хода на проверката митнически служител забелязал, че един от пътниците Ф.Д. – румънски гражданин се опитва да избегне митническата проверка. При извършване на личен преглед се установява, че мъжът е укрил около кръста си 10 картонени кутии, съдържащи изделия от жълт метал -  пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета, обеци. Според направената от вещо лице експертиза накитите с общо тегло 1633 грама са златни и са на стойност 146 970 лева.

Контрабандните бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. Спрямо румънския гражданин с инициали Ф.Д. е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

През последните два месеца митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали 12 733,43 грама златни изделия на стойност около 1 250 000 лв.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК