При полицейските акции във Варненско и Ботевград са намерени пари и списъци

Образувани са 17 досъдебни производства, повечето за лихварство и разпространение на наркотици

27.09.2022 | 19:08 Редактор: Теодора Патронова

Нови акции срещу търговията с гласове и престъпността във Варна и Ботевград. Образувани са 17 досъдебни производства. Повечето за лихварство и разпространение на наркотици. 

Във варненско са проверявани заложни къщи. Намерени са пари и списъци с имена, както и различни обозначения към имената. За момента обаче не е доказано, че те са свързани с купуване на гласове, обясниха от полицията. Работи се по тази версия, както и в насока за лихварство. От полицията обясниха още, че проверяват всички подадени сигнали свързани с търговията с гласове. Задържани са 30 души. Открити са 5-ма обявени за общодържавно издирване.

"Образувани са 17 досъдебни производства. Като по-характерни от тях са за лихварство, притежаване и разпространение на наркотични вещества, марихуана и метаамфетамин, открити са и две полета с насаждение на марихуана в напреднал стадий на развитие. Също и кражба на лично имущество. Образувани са и две бързи производства и едно досъдебно за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества", обясни комисар Илиян Илиев.

Полицейска акция беше проведена и в Ботевград. Там обект на проверки също бяха заложни къщи и търговски обекти. От полицията напомнят, че акциите ще продължат и в деня на вота ще има регулярни проверки.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК