Хванаха 65 000 контрабандни парфюма в 3 микробуса с турска регистрация

Шофьорите представили документи за превозваната стока - рафтове за магазини 

14.09.2022 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
Хванаха 65 000 контрабандни парфюма в 3 микробуса с турска регистрация

Близо 65 000 контрабандни парфюма в три микробуса с турска регистрация са открити при съвместни действия на митнически инспектори от МП "Капитан Андреево" и полицейски служители от ОД на МВР Хасково.

По сигнал на Агенция "Митници" на 10.09.2022 г. в района на Хасково полицейските служители засичат движението на трите превозни средства и ги насочват за щателна митническа проверка на МП "Капитан Андреево". Пред митническите служители водачите – турски граждани, са представили документи за превозваната стока - рафтове за магазини от Турция за Германия. 

При извършения физически контрол митническите инспектори установяват, че вместо обявената стока в товарните помещения има кашони с общо 64 950 парфюма с лога на известни търговски марки. Контрабандната стока е задържана. 

Движението на превозните средства е проследено и първият явил се на изход от страната микробус е спрян за планирана щателна митническа проверка в района на ГКПП Видин – Калафат. В товарния му отсек митническите служители от ТД Митница Русе откриват 21 690 контрабандни парфюма от различни търговски марки. 

Останалите три микробуса правят опит да избегнат контрола и не се явяват на изходната точка, поради което се пристъпва към издирването им със съдействието на МВР.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК