Мъж от Казанлък пребивал жена си и я държал като домашен затворник

Имал е предишни ограничителни заповеди заради насилие

08.09.2022 | 11:30 Редактор: Елеонора Танева
Мъж от Казанлък пребивал жена си и я държал като домашен затворник

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 40-годишен мъж, който държал повече от месец жена си заключена в дома им. 

От началото на август 2022 г. до 5 септември в Казанлък той противозаконно е лишил от свобода 32-годишна жена, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия. 

Мъжът живеел на съпружески начала с пострадалата жена и имали четири деца. На 5 септември бащата на пострадалата съобщил на тел. 112, че не е виждал дъщеря си вече месец и половина и има съмнения, че мъжът ѝ я държи заключена в дома им.

Полицаите направили проверка на място. Установили, че жилището е затворено, но от него се чувал шум. Със съдействието на екип на пожарната отворили вратата и открили пострадалата и едното от децата ѝ. Жената била с травми. Откарана е в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Установено е, че мъжът е малтретирал и преди жена си. Поради тази причина са му налагани от съда ограничителни мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Той е задържан за скок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура в Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК