Деца организират и снимат кучешки бой в Петрич, според кметския наместник си играят

От Сдружение "Помощ за животните" реагираха остро на случилото се

26.07.2022 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Видео с жестокост към кучета беше разпространено в социалните мрежи. На кадрите се вижда как две деца, заснети от техен връстник, насърчават кучешки бой. След акция на полицията в Петрич вече е ясно кои са децата.

Сигналът за кучешкия бой в Петрич получават в Сдружение "Помощ за животните".

"Получих видеоклип от хора, които са потресени от случващото се. Те ми казаха, че с години там няма никакъв контрол над тази махала", коментира Мартин Янчев от сдружението.

От община Петрич изпратили кметския наместник в квартал "182", за да установи децата, участвали в клипа.

"Дойдоха полицаите, прибрахме децата", сподели кметският наместник на кв. "182" Филип Димитров. Според него не става дума за организиране на незаконни кучешки боеве. Той е категоричен, че всичко, заснето на клипа, е станало случайно.

"Това е като детска играчка за тях. Те просто са играли. Без да искат, когато минали, са насъскали кучетата, обаче едното е било болно, отпреди това и е станало това нещо", допълни Димитров.

"Той се опитва всячески да измъкне извършителите, защото законът е много строг за подобни неща, тук има извършено престъпление срещу гръбначно, което касае до 3 години затвор и от 1000 до 5000 лв. глоба", категоричен е Мартин Янчев.

От организациите за защита на животните призовават да се засили контрола срещу незаконните кучешки боеве.

"Не само там, чували сме за Самоков, за много градове на територията на страната, където се случват подобни неща, за съжаление, невинаги получаваме адекватно съдействие от полицията, в случая благодаря още веднъж на МВР - Петрич, че си свършиха перфектно работата", каза още Янчев.

Филип Димитров добави, че децата съжаляват за случилото се.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК