Изследват косъм, открит по ножа, с който е убит 15-годишният Георги в Борисовата градина

Подсъдимият Йоан Матев се появи в Софийския апелативен съд

14.07.2022 | 16:27 Редактор: Теодора Патронова

Подсъдимият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Йоан Матев днес се появи в Софийския апелативен съд, който гледа делото след обжалваната оправдателна присъда от първоинстанционния съд.

Съдът възложи допълнителна митохондриална експертиза на косъм, намерен на ножа, с който се твърди, че е извършено убийството на 15-годишния Георги. Биологична експертиза показа, че има сходства с други косми, иззети от трупа му след убийството, но назначената от съда митохондриална експертиза би могла да осветли допълнително въпроса чрез сравняване на материал от неговата майка, пише "Труд".

САС ще заседава отново по случая на 27 септември, когато се очаква назначената експертиза да бъде готова. Магистратите дадоха и резервна дата за 25 октомври 2022 г. като разясниха на подсъдимия Матев какво означава спазване на мярка за неотклонение "подписка", каквато му е наложена след оправдателната присъда от първоинстанционния Софийски градски съд.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ли
преди 1 година
Този човек е убиеца !!! Как има късмет и се отърва много ме е яд дано да го осъдят цялото семейство са голямо нагляци не им пука правят си купони ....съсед Сигнализирай за неуместен коментар