Митничари откриха недекларирана валута в хладилен агрегат на полуремарке (+ВИДЕО)

Общото количество е 99 760 британски паунда с левова равностойност 230 794 лева

13.07.2022 | 13:47 Редактор: Теодора Патронова

За четвърти пореден път през този месец митническите служители от МП "Капитан Андреево" предотвратиха опит за пренасяне на недекларирана валута.  На 12 юли 2022 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Великобритания през България за Ирак. По метода "анализ на риска" товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, при която в хладилния агрегат на полуремаркето е открита чанта, съдържаща британски паунда. Общото количество на откритата недекларирана валута е 99 760 британски паунда с левова равностойност 230 794 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районната прокуратура Хасково - Териториално отделение – Свиленград.  Водачът – Е.А.,  на 42 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. 

От началото на месец юли при четири случая митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали валута с левовата равностойност на 3 175 184 лева.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК