Обвиниха българин и германка в жестокото убийство на турист в "Златни пясъци"

Жертвата е съпругът на подсъдимата жена

11.07.2022 | 13:00 Редактор: Петя Кръстева
Обвиниха българин и германка в жестокото убийство на турист в

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение на германска гражданка и българин за убийството на съпруга на жената, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в града.

Досъдебното производство е за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

На 8 юли 2022 година в района на курорта "Златни пясъци" е намерено тялото на мъж, чиято самоличност първоначално не била изяснена. От извършените следствени действия под ръководството на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура, става ясно, че мъжът е бил убит, предаде dnes.bg.

Причината за неговата смърт е механична асфиксия, уточняват от прокуратурата в морския град. Установена е самоличността на убития – 45-годишен германски турист, а също и двама души са свързани с деянието. 

С оглед на събраните доказателства е направено обосновано предположение, че престъплението е извършено от 43-годишна гражданка на Германия – съпруга на жертвата, и българинът С. Р. на 33 години.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа. Предстои искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" да бъде внесено в съда.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК