Намалиха значително гаранцията на Маринела Арабаджиева заради инфлацията

Втората съдебна инстанция отмени частичното опрощаване на сумата

22.06.2022 | 15:31 Редактор: Елеонора Танева
Намалиха значително гаранцията на Маринела Арабаджиева заради инфлацията

Съдебен състав е намалил паричната гаранцията на Маринела Арабаджиева. Тя е внесла такова искане заради инфлацията и увеличените разходи на домакинствата. 

Първата съдебна инстанция е решила, че внесените вече по половин милион лева за свободата на Арабаджиева и съпруга ѝ са много, и е намалила сумите до 100 хил. В края на миналата седмица Маринела Арабаджиева е поискала още по-малка гаранция пред втората инстанция. 

В жалбата си тя е посочила, че освен инфлацията и увеличените разходи на домакинствата тя е с чисто съдебно минало, работи, има ангажименти със семейството си и безупречно поведение по делото срещу нея. Макар и намалена с 400 000 лв., гаранцията пак е прекомерна и надвишава обичайната за съдебната практика, посочва адвокат Ина Лулчева, която я защитава, цитирана от "24 часа". 

Ветко Арабаджиев не е обжалвал намаляването на гаранцията до 100 хил. лева. Апелативният специализиран наказателен съд обаче е отменил определението на първата инстанция и подсъдимите по делото остават със същите гаранции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК