Митничари задържаха 51 кг хероин, укрит в тайник на кола

Били са открити множество бели пакети, опаковани с прозрачно тиксо със залепен върху тях хартиен етикет

20.06.2022 | 17:17 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари задържаха 51 кг хероин, укрит в тайник на кола

51,095 кг хероин, укрит в два тайника на лек автомобил, задържаха митнически служители на сектор "Борба с наркотрафика - Лом" в ТД Митница Русе.

Около 23:30 ч. на 16.06.2022 г, в района на ГКПП "Дунав мост – Видин" митническите инспектори спират за проверка лек автомобил, пътуващ за Западна Европа. Шофьорът и неговият спътник заявили, че не превозват акцизни стоки или такива, забранени от закона.

При рентгеновата проверка митническите служители забелязали зона с повишена плътност под предния ред седалки. Автомобилът е бил въведен в халето за щатeлна митническа проверка, при която в него е било констатирано наличие на двоен под. След демонтирането на предната дясна седалка е било установено наличието на тайник. В него, зад сгънати сив и черен сак, са били открити множество бели пакети, опаковани с прозрачно тиксо със залепен върху тях хартиен етикет с черно графично лого на орел.

Под шофьорската седалка митническите инспектори са открили още един тайник, пълен със същите бели пакети, съобщиха от Агенция "Митници".  При извършения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Иззети са общо 100 пакета, съдържащи 51,095 кг високонаркотично вещество хероин.

Водачът на автомобила - 48-годишният Т.К., е бил привлечен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвиняем и задържан. Извършеното деяние е тежко по смисъла на Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 10 до 15 години и "глоба" в размер от 100 000 лева до 200 000 лева.

Днес по искане на Окръжната прокуратура във Видин съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Т.К., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че на този етап от досъдебното производство от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура във Видин.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК