Криминалист: Погребалният агент не е действал сам, може да са замесени общински служители

"Тела могат да бъдат намерени и на други места, освен в района на Клисура", заяви Иван Савов

31.05.2022 | 19:12 Редактор: Ваня Кузманова

Зловещата схема с незаконни погребения продължава да се разплита. Снощи разследващите откриха още 6 тела край Клисура. Започнала е проверка и в крематориума в София, за да се установи колко тела е приел за кремация обвиняемият погребален агент Георги Енев, през последните 3 години. 

Свидетел, запознат отблизо с дейността на обвиняемия погребален агент Георги Енев, е показал местата на новооткритите 6 тела.

"В хода на този следствен експеримент, свидетелят, на когото обвиняемият Георги Енев е плащал определена сума пари – 100лв., е следвало да посочи къде именно в рамките на гробищния парк в Банкя е изкопавал съответните гробни места", заяви районният прокурор в Софийската районна прокуратура Невена Заркова. 

До момента са подадени четири жалби от близки, чиито роднини липсват от регистрите на крематориуми. Трима от тях са разпитани. Извършва се проверка и в крематориума в София. 

"От която проверка следва да се установи колко трупа са оставени за кремация от обвиняемия в рамките на тези 3 години", допълни Невена Заркова.  

На място в Клисура гробари от централните софийски гробища съдействат на полицията, казва кметският наместник на Клисура. Жител на Клисура ѝ е разказал, че случайно е открил в двора си кости. 

"Просто ми каза – Камелия аз намерих някакви кости и направих връзка след като разбрах, че се е случило такова нещо и съм длъжен като гражданин да уведомя", каза кметският наместник на Клисура Камелия Димитрова. 

Столичната полиция е започнала масови проверки на погребалните агенции, проверяват се най-вече разрешителните.

"Такъв лиценз няма как да има при положение, че не е спуснат от държавата", посочи зам.-председателят на съюза на погребалните агенции в България Стоян Макреев. 

А според криминалистът Иван Савов, Георги Енев не е работил сам. Подозира, че сред замесените може да има и общински служители. А зад фиктивните кремации, може да се крият и имотни измами с възрастни и самотни хора, с имоти в Банкя. 

"Тази версия съм сигурен, че разследващите също я проверяват. Тези останки не са идентифицирани и не знаем в чувала кой се намира. Не изключвам възможността да има и тела на изчезнали хора и има съучастие в криминална дейност. Той не е действал сам", заяви криминалистът Иван Савов. 

Криминалистът не изключва, че тела могат да бъдат намерени и на други места, освен в района на Клисура.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
кокомяу
преди 1 година
Този агент :) е по-зле и от агентите на ГЕРБ. Сигнализирай за неуместен коментар