Край Силистра задържаха 66-годишен мъж с "Калашников" и боеприпаси

Открита и старинна монета с културно-историческа стойност

31.05.2022 | 14:08 Редактор: Тодор Петров
Край Силистра задържаха 66-годишен мъж с

Служители на Гранично полицейско управление - Силистра проведоха днес специализирана полицейска операция след получен сигнал за съхранение на незаконно оръжие. В условията на неотложност е претърсен частен имот в село Полковник Таслаково, общ. Дулово, обитаван от 66-годишен мъж.

Граничните полицаи са открили боен автомат "Калашников" 7.62 мм, със сгъваем приклад и боеприпаси за него. Намерени са и 21 ловни патрона и 2 патрона за малокалибрено оръжие. 

66-годишният мъж не притежава разрешително за притежание и съхранение на оръжието и боеприпасите. В хода на процесуално-следствените действия е открита и старинна монета с културно-историческа стойност.

Мъжът, обитаващ имота, е задържан със заповед за полицейско задържане за времето на претърсването и изземването. Той има предишни криминални прояви, свързани с незаконна сеч и длъжностни престъпления, съобщиха от МВР.

Откритото оръжие е предадено за съхранение в служба КОС при РУ на МВР-Дулово. Протоколите от извършените процесуално-следствени действия ще бъдат докладвани в компетентната прокуратура.

Снимки: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК