Охранители пребиха брутално пастир заради спор за пасища, щели да го изнасилят

Васил е със счупени ребра и натъртвания по цялото тяло

12.05.2022 | 13:47 Редактор: Теодора Патронова

36-годишен пастир е в болница в тежко състояние, след като бил пребит от охранители. Побоят е станал в землището на сливенското село Червенаково заради спор за пасища на животни. Тримата охранители са задържани от полицията. 

Васил е извел на паша стадо крави, което отглежда семейството му. Теренът, на който са били, бил смесен с общински и частни пасища. Братът на пострадалия разказва, че го е намерил в безпомощно състояние.

"Васил е бит с много твърди предмети. Ударите са били много лоши. Били са трима и са му нанасяли смъртоносни удари, за да не може да реагира. Да, съблекли са го и са му казали, че следващия път ще го изнасилят. Това ми каза той, а аз се вбесих", коментира той.

Васил е със счупени ребра и натъртвания по цялото тяло, настанен е в болницата в Сливен. Баща му споделя, че се страхува за семейството си. 

"Притеснен съм, внуците ми са малки. Да чуят, че баща му е пребит от бой... Направо не знам, не знам, сложили сме си главата в торбата. Не се ли направи нещо, край", оплака се Тольо Спиридонов.

Място за пажа на животните има достатъчно, разказва кметът на селото.

"Мисля, че има за всички паша. Това е безумие, което е станало! Още веднъж повтарям, за мен е необяснимо", коментира кметът на селото Димитър Димитров.

Тримата охранители са задържани за 24 часа с полицейска мярка. Прокуратурата в Сливен провежда активни действия, назначени са разпити и експертизи за повдигане обвинение на извършителите. Охранителите заявили, че са били на мястото, но не са посягали на пастира. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК