Побоят над журналиста Слави Ангелов бил поръчан в къщата на бизнесмен в "Бояна"

Извършителите били определени от треньор по бокс, който отговарял за охраната

29.04.2022 | 23:04 Редактор: Елеонора Танева
Побоят над журналиста Слави Ангелов бил поръчан в къщата на бизнесмен в

Поръчката за побоя над Слави Ангелов е дадена в къща на бизнесмен в столичния квартал "Бояна" и е била възложена на близнаците Никола и Георги Асенови, на които после помагал Бисер Митрев - третият подсъдим по делото. Било краят на февруари 2020 г., още в началото на пандемията. Това разказа свидетелят Ивайло Серафимов пред Специализирания наказателен съд в петък. Той твърди, че е присъствал лично на срещата, където имало известни имена. Видял е как са донесени 50 хиляди лева.

Треньор по бокс, който отговарял за охраната на известен бизнесмен, определил извършителите. Показанията му предизвикаха серия от скандали в съдебната зала, а на съдия Лилия Георгиева се наложи да дава почивки за успокояване на страстите.

Слави Ангелов беше пребит пред дома си в София на 17 март 2020 г. вечерта. На 24 април бяха задържани братята Никола и Георги Асенови, както и приятелят им Бисер Митрев. 

Ивайло Серафимов дава показания в полицията по разследването няколко месеца по-късно. По думите му пред съда дотогава той е работил за човека, в чиято къща е била срещата, но след това отношенията им се влошили и напуснал работа., информира "24 часа"

Още по време на разследването Серафимов дал показания като анонимен свидетел и участвал в разпознаването на обвиняемите тогава трима спортисти. След това обаче застава с името си и дава показания като явен свидетел, защото намерил некролог на вратата си. Освен по делото за побоя над главния редактор на "168 часа" той е дал показания по още няколко знакови дела, които се разследват в Специализираната прокуратура. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК