"Доживотен затвор" за убийство в Борисовата градина, извършено с ярост и садизъм

Осъденият е намушкал жертвата с особена жестокост в областта на шията и гърдите

19.04.2022 | 11:24 Редактор: Елеонора Танева

Софийският градски съд произнесе присъда "доживотен затвор без замяна" на 35-годишен мъж за убийство по особено жесток начин.

Престъплението е извършено на 26 ноември 2019 г. в Борисовата градина в София. Тялото на убития беше открито близо до "Спортна София", срещу входа на спортния комплекс. Извършителят е от Кюстендил, жертвата, 48-годишен мъж - от Разградско.

Убиецът нанесъл множество прободи рани с нож в областта основно на шията и гръдния кош на жертвата. От прокуратурата подчертават, че деянието е било извършено с особена жестокост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, проява на изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

Обвинителната теза е била възприета от съда за доказана, благодарение най-вече на показанията на свидетел, които са ключови по отношение на авторството, в тази насока са били и изготвените ДНК експертизи.  

Осъденият за жестокото убийство е със завършен шести клас, неосъждан. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК