Наш полицай зашлеви шамар на турски тираджия, отказал да даде рушвет (+ВИДЕО)

Мустин Казан е сигнализирал турските власти, а по случая е започната проверка

07.04.2022 | 17:39 Редактор: Теодора Патронова

Български полицай удря шамар на турски шофьор, след като мъжът отказал да плати подкуп. Сигналът е подаден от пострадалия до турското посолство у нас. А случилото се е заснето от камерата в камиона му.

Мустин Казан е шофьор в международна компания в Турция. Пътува от Германия към родината си, когато български полицаи го спират за неправилно изпреварване между София и Ихтиман.

"Пред мен имаше 3 ТИР-а. Останалите ги изпревариха и аз също изпреварих. След това видях полицията пред нас. Без да казват нищо на българските водачи, директно спряха мен. Отбих. Казаха ми, че ще ме глобят за изпреварването", разказа шофьорът.

Пред турски медии шофьорът заявява, че е попитал полицията защо не са спрели другите превозни средства. Предлага на полицаите да прегледат записа от камерата на камиона, за да видят дали има нарушение.

Според турски медии поисканият рушвет е бил 100 евро. Самият Мустин Казан разказва, че е отведен встрани от камиона извън обхвата на камерата, когато му е предложено да си плати, за да избегне глобата.

"Те си говореха помежду си, аз отстъпих крачка-две назад. Накрая ми казаха "даваш ли чорба парасъ или не?" Аз казах – ''Направете каквото трябва''. И той ми отвърна - ''Добре, комшу''. Слезе от колата. Мислех, че нещо ще ми каже, но той замахна и ме удари. После отидохме до моя камион и той за втори път поиска рушвет", поясни Казан.

Шофьорът е изпратил записите в турското посолство в София. До момента няма постъпил сигнал до българското вътрешно министерство. След излъчването на кадрите е започнала проверка в областната дирекция на МВР в София.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
2 rate up comment rate down comment 2
Наблюдател
преди 2 години
За турските шофьори отдавна се знае, че си позволяват всичко у нас. Нашите полицаи пък често са лишени от всякакъв професионализъм и чувство за отговорност. Има достатъчно легални начини да го накажат. Сега ще стане така, че наказан ще бъде полицаят, независимо какво е направил тираджията. А чуждите медии ще ни разнасят за пореден път. Срам е това за пагона. Сигнализирай за неуместен коментар
4
5 rate up comment rate down comment 2
Ицо
преди 2 години
Мамини убостници,как светнахте на камерата... Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 1
Хемус
преди 2 години
До тракия: Къде видя агресия от страна на тираджията. Аз виждам, че полицая слиза и хоп удар. Недей да пишеш глупости относно щял да го гръмне това тук да не е Сащ, кога си чул полицай да стреля. Като карат лошо контролиращите органи да си свършат работата, глобяват ги и готово, държавата е зад него. Сега какво стана всички го видяха, че го удря и сигурно ще го уволнят. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 10
Тракия
преди 2 години
Защитавам полицаят! Турчина да се пробва в Германия да е толкова агресивен към полицията- веднага ще е с белезниците! Има късмет, че нашият полицай не го е гръмнал! Турските тираджии карат много лошо по нашите пътища! Повече проверки за тях!Да пусне цялото видео! Сигнализирай за неуместен коментар
1
13 rate up comment rate down comment 5
Цвета
преди 2 години
Докога ще се толерира подобно и срамно поведение на служители на МВР? Сигнализирай за неуместен коментар