fallback

Митничари спипаха десетки бойни патрона при проверка на кола на "Капитан Андреево"

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и "забрана за напускане пределите на Република България"

04.04.2022 | 16:25 Автор: Жаклина Иванова

Митнически служители откриха контрабандни 41 бойни патрона при проверка на лек автомобил на митнически пункт "Капитан Андреево".

На 30 март колата с турска регистрация пристига на пункта на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически контрол водачът - турски гражданин с инициали М.Д., който е пътувал сам, е заявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват в багажа на шофьора куфар с принадлежности за почистване и поддържане на огнестрелно оръжие, съдържащ кутия с 15 бойни патрона. В хода на контролните действия са открити в жабката в арматурното табло на автомобила и два пълнителя, съдържащи съответно 12 и 14 бойни патрона, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните общо 41 бойни патрона са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториалната дирекция "Митница Бургас", което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и "забрана за напускане пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжната прокуратура в Хасково.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Криминално
fallback