Заподозреният за убийството на майка си е с психични проблеми, надупчил тялото ѝ с ножица

Жертвата е била зверски пребита

03.04.2022 | 16:10 Редактор: Искра Ангелова
Заподозреният за убийството на майка си е с психични проблеми, надупчил тялото ѝ с ножица

Във връзка с воденото разследване на убийство на 78-годишна жена в Горна Оряховица, продължават активните следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

"Заподозрян в извършване на деянието е 57-годишен мъж - син на пострадалата. Същият е установен, но предвид констатирани данни за психично заболяване, спрямо него са предприети действия за настаняване за принудително лечение в специализирано психиатрично заведение и извършване на изследване", обясниха от прокуратурата.

Работата по изясняване на случая в пълнота продължава. Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл.115 от НК, след получен сигнал в 13.30 часа на 2 април за намерена, в дома ѝ в Горна Оряховица, мъртва 78-годишна жена със следи от насилие по тялото. Тя е била зверски пребита и след това дупчена по тялото с ножица.

Извършени са незабавни оперативни и процесуално следствени действия, оглед на местопроизшествието и други неотложни действия по разследването. Назначени са експертизи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК