Съпругът на арестуваната Арнаудова: Претърсиха дома ни пред разплаканото ни дете, бягаше да се скрие

Униформените иззели документи, командировъчни, телефони, флашки

18.03.2022 | 13:34 Редактор: Жаклина Иванова

Малко след 20:00 часа в къщата на пиара на ГЕРБ Севдалина Аранудова в Бистрица влиза полиция.

"Докато вечеряхме вкъщи, видяхме полицията. Излязох да питам какво става, казаха, че са полицаи - представиха се, показаха си картите. Казаха, че искали да направят обиск на къщата. Попипах имат ли документи - нямат. По неотложност било и по неотложност влязоха", каза съпругът на Арнаудова - Делян Димитров.

Започва претърсване. Униформените изземат документи, командировъчни, телефони, флашки с памет.

"Да влязат вкъщи...при детето ми, докато вечеряме. То е на 8 години, започна да плаче и да бяга. Можеше акцията да я направят през деня, докато детето ми е на училище. Казаха ми, че може и по този начин, че са го правили, но сега трябва така. Наредено им е, по този начин трябва", посочи съпругът на пиара на ГЕРБ.

В двора на дома на Арнаудова е открит джип, собственост на фирма "Аркад".

"Работя във фирма "Булгартрансгаз" и съм член на УС. Този джип е на фирма "Аркад", която строи "Балкански поток". Когато приключи проектът, от фирмата ни дадоха техни коли на лизинг, за да ги ползваме", обясни съпругът на Арнаудова.

Вицепремиерът Борислав Сандов нареди проверка на дарените джипове от фирмата, строила "Турски поток". Оказва се, че в МОСВ автомобилите са 4. Договорите за тях за подписани от бившия министър Емил Димитров.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК