Осъдиха Кристиан Николов на 9 години затвор за смъртта на Милен Цветков

Присъдата е за смърт по непредпазливост, а не за предумишлено убийство

04.03.2022 | 17:10 Редактор: Здравко Черкезов

След близо 2-годишен съдебен процес Кристиан Николов бе признат за виновен за смъртта на журналиста Милен Цветков. Присъдата му обаче е е за смърт по непредпазливост,  а не за предумишлено убийство.

От присъдата му ще бъдат приспаднати и месеците, които Кристиан прекара в ареста. Искането на прокуратурата бе за 15 години затвор, което е средното наказание за умишлено убийство.

Пред съда обвиняемият заяви: "Разкайвам се за случилото се и моля за снизходителност". В своята окончателна теза обаче от обвинението подчертаха, че има достатъчно доказателства и експертизи, сочещи, че Николов е карал с превишена скорост и не е направил усилие да намали или спре преди удара в колата на Милен Цветков. Освен това той е бил под въздействието на три вида наркотици в кръвта.

Прокуратурата поиска по-лека присъда от максималната заради самопризнанията на Николов и факта, че е оказал първа помощ на журналиста след инцидента.

И двете страни ще обжалват решението. Адвокатът на Николов заяви, че присъдата е била по-висока от очакваните 6-8 години затвор.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
хуманисти
преди 2 години
Ето това е родното ни правосъдие - ако плащаш, ще измислят всичко, но ще ти намалят присъдата! Нека си спомним закона "Ванко 1". Цялата ни правосъдна сиситема е за радикална промяна. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
DaVinci
преди 2 години
Малко са му... Трябваше поне 30.. Така с тези 9 ще лежи 3 4 и ще го пуснат. ***... Сигнализирай за неуместен коментар