Кристиан Николов моли за снизходителност в последните си думи: Разкайвам се

Иска ми се това да не се беше случвало, каза обвиняемият за смъртта на Милен Цветков

04.03.2022 | 15:59 Редактор: Здравко Черкезов
Кристиан Николов моли за снизходителност в последните си думи: Разкайвам се

"Разкайвам се за случилото се и моля за снизходителност". Това заяви в последната си дума пред съда Кристиан Николов, който е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков.

"Иска ми се това да не се беше случвало и да върна времето назад", каза още младежът, цитиран от "24 часа".

Присъдата му ще бъде обявена днес в 17 часа, като повече от 4 часа продължиха пледоариите на прокурорите и адвокати на близките на Милен Цветков и на Кристиан Николов. Основният момент в тях беше дали катастрофата е извършена умишлено или не. Според прокуратурата е умишлено, защото качвайки се зад волана след употребата на 3 вида наркотици той е съзнавал, че може да причини нечия смърт.

Според неговите адвокати, ако Кристиян е знаел, че ще шофира под въздействие на наркотици, не би дал доброволно кръвна проба и не би се положил на тест за дрога.

Адвокатката на дъщерята на Милен Цветков - Надежда Ковачева, изтъкна, че  наказанието трябва да е под 15 години, за което настоява прокуратурата, защото младежът е помогнал на Милен Цветков и е признал за катастрофата.

Всички страни изтъкваха неговите добри характеристични данни, че е студент и няма предишни провинения, а само една глоба за неправилно паркиране.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК