КАТ свали номерата на 11 автомобила и отне 14 шофьорски книжки при акция в София

Проверени са над 2 200 шофьори за употреба на алкохол и наркотици

21.02.2022 | 10:34 Редактор: Елеонора Танева
КАТ свали номерата на 11 автомобила и отне 14 шофьорски книжки при акция в София

Над 2 000 автомобила и 2 200 души са проверени в рамките на тридневна специализирана полицейска операция на "Пътна полиция" към СДВР. Акцията е проведена на територията на София от 18 до 20 февруари за контрол над шофьори, употребили алкохол и упойващи вещества.

Направени са 883 проби за алкохол и 65 теста за упойващи и наркотични вещества. Съставени са 184 акта за установени нарушения и 609 фиша.

На един водач е съставен акт за употреба на алкохол, след като полевият тест показал проба над 1.2 промила, а на шестима – са  отчетени проби под 1.2 промила, информираха от МВР. 

Един от проверените е отказал да бъде тестван. Пътните полица са съставили акт за шофиране след употреба на упойващи вещества на един водач, а други трима са отказали да бъдат тествани.

За различни нарушения са свалени 11 комплекта регистрационни табели. Общо 14 са отнетите свидетелства за правоуправление на МПС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Като откажат да бъдат тествани какво следва? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
блуба
преди 2 години
Ако решат могат на половин България да им вземат книжките по най-различни повод. Полицията обаче я мързи да се занимава с нарушения. Сигнализирай за неуместен коментар