Съдът остави за постоянно в ареста мексиканеца, задържан за убийството на Тургай Сали

В съдебната зала Виктор Омар отрече да е извършил престъплението

17.02.2022 | 19:06 Редактор: Жаклина Иванова

Окръжният съд в Хасково остави за постоянно в ареста мексиканеца Виктор Омар, който е задържан за убийството на 33-годишния Тургай Сали. В съдебната зала той отрече да е извършил престъплението и заяви, че не познава убития.

42-годишният мексиканец Виктор Омар пристигна в съдебната палата в Хасково под засилена полицейска охрана. Пред съда заяви, че е цирков артист и дошъл в България като турист.

"Аз съм тук, защото съм мексиканец и се опитват да ме натопят за нещо, което не съм извършил", каза той.

Мъжът е обвинен в убийството на 33-годишния Тургай Сали, който беше прострелян пред дома си в Хасково в нощта на 13 срещу 14 февруари. Хасковлията почина в болница в Пловдив от кръвозагуба.

"Аз съм невинен, нищо не съм направил. Попаднал съм във война между някакви хора и не знам как да изляза от нея. Надявам се, че справедливостта ще възтържествува", посочи Омар.

Адвокатът му Кирил Киров смята, че той е невинен.

"Възможно е моят човек да е бил натопен от друг извършител - като удобен, чужденец, като човек, който няма познат в България", посочи той.

Според обвинението на този етап има достатъчно доказателства, че мексиканецът е извършил престъплението.

"Анализът на доказателствата на този етап показва, че е налице планирана дейност", увери прокурорът Цвета Пазаитова.

От прокуратурата заявиха, че по делото има справка, придобита по линия на международното сътрудничество, според която Виктор Омар е лежал в затвор в Гърция за трафик на хора и фалшифициране на документи. Бил е освободен през ноември миналата година.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК