С един бутон крадец отваря автомобили в Русе, обира ги и изчезва

Частни камери го засякоха, вече има задържан

14.02.2022 | 19:29 Редактор: Ваня Кузманова

Частни камери засякоха мъж, който ограбва коли в русенски квартал. Кадри от видеонаблюдение показват посегателства над автомобили и в други райони на града. 

На видеокадрите си вижда как крадецът тършува в автомобили в русенския квартал "Дружба" 3 в събота вечерта. Илиян решава да прегледа записите след като съсед му казва, че багажникът на колата му свети. 

"Връщам камерите, имам видеонаблюдение поставено лично, и виждам непознато лице. Влиза си в колата, отваря си я, все едно автомобилът е негов. Взети са 2 кутии с жълти стотинки, счупени са очила и друго нещо е взел, което после го връща. Защото поглежда нагоре и вижда камерите и след 2-3 минути се връща с откраднатото нещо и го оставя в багажника", разказа собственикът на автомобил Илиян Донков. 

Илиян твърди, че е заключил колата. 

"Заключена беше, тук имаше още 3-4 коли и всяка една подред се опита да отвори. На видеозаписа се вижда как нещо свети в ръката му и в следващия момент автомобилът е отворен", допълни Илиян Донков.  

В друг квартал по подобен начин обират колата на Николай. 

"Влязох в колата, запалих я и видях, че жабката ми е отворена, лакътникът счупен. Погледнах дрехите, че са паднали и ми я няма чантичката. Вътре имаше около 800 лв. и 120 долара. Заключих я, но няма взлом, няма признаци за разбиване", каза Николай Съртмачев. 

От полицията в Русе в следобедните часове съобщиха, че за кражбата от автомобила в кв. "Дружба" 3 е задържан 29-годишен мъж от Търговищко. Към момента не е установено да има съпричастност към други подобни престъпления.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Лили Барута
преди 2 години
Вампири таласъми, танцуват по налъми Сигнализирай за неуместен коментар