Поне един от "Булгаргаз" ще бъде с повдигнато обвинение

"Не е случайно и поведението на КЕВР", заяви вътрешният министър Бойко Рашков

02.02.2022 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова
Поне един от

Бюджетът на общините и сметките им за ток обсъжда правителството на заседанието си. Според министъра на енергетиката част от общините са кандидатствали по няколко програми, като например норвежката програма за енергийно спестяване. А тепърва проверка ще проверява дали този ресурс е изразходван правилно.

Премиерът Кирил Петков подчерта, че рокадите в държавните предприятия са били необходими и разследването за "Булгаргаз" продължава. Ще има поне едно повдигнато обвинение. Дали става въпрос за Николай Павлов, който беше досегашният директор на "Булгаргаз", вътрешният министър Бойко Рашков не потвърди, но и не отрече.

"Булгаргаз е държавна фирма, тя със своите решения е допринесла за настоящото положение в страната относно цените на газа. Това дава негативно отражение и на бизнеса, и на икономиката, и на обикновения потребител", допълни Рашков.

"Не е случайно и поведението на КЕВР, в момента се извършват процесуално-следствени действия към експерти от тази комисия. Образувано е досъдебно производство и се работи активно", подчерта той.

Освен по отношение на "Булгаргаз", разследване има и за високите цени на газа. А що се касае до Бюджет 2022 - правителството одобри нов финансов дълг, който е в размер на над 7 млрд. лв. Петков обясни, че над 3 млрд. са стар дълг, който трябва да се рефинансира, а новият всъщност е малко над 4 млрд. лв.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК