Митничари откриха близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор

Наркотикът е намерен в автомобил, пътуващ в посока Сърбия

01.02.2022 | 17:15 Редактор: Жаклина Иванова
Митничари откриха близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор

Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически служители на МП "Калотина". Наркотикът е открит в автомобил, пътуващ в посока Сърбия.

Около 18:40 ч. на 31 януари на "Калотина" е пристигнал лек автомобил, м. "Фиат", със сръбска регистрация, пътуващ от Турция за Сърбия.

Митническите служители в сектор "Борба с наркотрафика - Калотина" са селектирали превозното средство за щателна проверка. В хода ѝ е било установено, че превозван в колата акумулатор е манипулиран и в него са укрити 8 пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество.

При извършения полеви наркотест съдържаните на пакетите е реагирало на хероин. Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,694 кг, съобщиха от Агенция "Митници".

Под ръководството на Софийската окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

С постановление на прокурор в Софийската окръжна прокуратура водачът на автомобила - 33-годишният сръбски гражданин М.Д., е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на хероин и е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК