Повдигнаха две обвинения на шофьора, прегазил смъртоносно 17-годишно момиче

Няма обвинения срещу мъжете, които са били в една кола с жертвата

31.01.2022 | 13:47 Редактор: Тодор Петров

Две обвинения повдигна прокуратурата след смъртта на 17-годишно момиче на пътя между благоевградските села Дъбница и Хвостяне. Те са срещу шофьорa на автомобила, който я е прегазил. 

Едното обвинение е за това, че мъжът не е спрял навреме, блъснал е жената и е избягал от местопроизшествието, а другото е за това, че е шофирал след употреба на наркотици, което е неговото второ подобно провинение. 

Все още няма обвинения срещу мъжете, които са били в една кола с момичето. Предполага се, че те са упражнявали насилие върху нея и затова тя е опитала да избяга, при което се е озовала на пътното платно.

"Явно е възникнал скандал между двамата, при което е възникнала такава ситуация, че той е бил момичето, то е бягало по полето, след което се е върнато в автомобила. Вече вътре дали са имали допълнителни скандали, не може да се каже. Дали тя е скочила от колата или е избутана, това също не може да се каже. Попада на друг автомобил, който се движи с голяма скорост, който я помита... Нека разследващите го кажат", коментира зам.-кметът на Гърмен Валентин Донков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК