БЛС сезира прокуратурата за жестока агресия в лекарски кабинет

Съюзът е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани и подлагани на тормоз

17.01.2022 | 21:20 Редактор: Ваня Кузманова
БЛС сезира прокуратурата за жестока агресия в лекарски кабинет

Българският лекарски съюз сезира прокуратурата на Република България и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.  

От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната вербална атака и отказ да се напусне кабинета. 

Българският лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост! 

Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими! 

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Морт
преди 3 месеца
Пациентите също не трябва да бъдат унижавани и убивани!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар