Денис крещял към компанията на Илиян: Ще ви избия, ще ви изколя

Обвиненият за убийството в "Люлин" твърди, че е извършил убийството при самозащита

14.01.2022 | 19:16 Редактор: Елеонора Танева

23-годишният Денис - Мустафа Ал Газзи остава в ареста. Той е обвинен за убийството на Илиян Илиев в столичния квартал "Люлин", заради шум, предизвикан от заря. 

В съда стана ясно, че вечерта на 9 януари 36 годишният Илиян Илиев заедно с компания пускали фойерверки на тенис корт в столичния квартал "Люлин". Причината за радостта била раждането на дете. Според обвинението, подразнен от шума Денис -Мустафа Камел Ал Газзи слязъл при празнуващите като крещял "Ще ви избия, ще ви изколя, ще ви смачкам." След което се стигнало до спречкване. Денис извадил нож и пробол смъртоносно Илиян в шията, след което взел оръжието и избягал. 

Окован с белезници Ал Газзи влезе в съда и заяви, че до смъртоносния инцидент се стигнало при самозащита и сам се е предал в полицията. Той заяви, че не се е укривал, а го било страх за живота му.

"Исках да утихнат нещата и тогава да се появя, но видях че нещата са сериозни и на следващия ден отидох в СДВР. Искам да си остана вкъщи, защото уча онлайн и се грижа за дядо ми. Всичко съм направил при самозащита. Те наистина ми казаха, че имат празник и аз тръгнах да си ходя, но ме нападнаха", заяви Газзи пред Софийския градски съд. 

Магистратите обаче не видяха неизбежна самоотбрана в действията на Денис. И наложиха най-тежката мярка - "задържане под стража". Адвокатът му обяви, че ще обжалва.

"Има доказателства. Когато излязат експертизите ще се установи коя теза е по-достоверна от другата", заяви адвокатът на Денис, Мирослав Христов

В последната част в аргументите си съдът посочи, че Денис Ал Газзи редовно е употребявал наркотици, има опасност да се укрие, вече е осъждан и действията му са високорискови за обществото. 

На кадри от социалните мрежи се виждат и други агресивни прояви на 23 годишния Денис. За убийството на Илиян той може да получи между 10 и 20 години затвор.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК