Неизвестни лица стреляха по Хидрометеорологичната обсерватория в Бургас

По чудо няма пострадали дежурни метеоролози

07.01.2022 | 18:06 Редактор: Жаклина Иванова

Стрелба по сградата на Хидрометеорологична обсерватория в Бургас. Неизвестни лица са стреляли няколко пъти на посоки и по чудо няма пострадали дежурни метеоролози. Познатата в града Духтева къща се намира в Морската градина и е паметник на културата, а мястото е изключително оживено.

Стрелбата по сградата е извършена в новогодишната нощ. Сутринта на 1 януари метеорологът, който застъпил на смяна, забелязал две дупки в прозорец на първия етаж. Други четири е имало и върху фасадата.

"Нямаме свидетели на случилото се. Плашещо е, защото денонощно има хора, които са на смяна. Притесняват се след случилото се. Това не е шега. Слава Богу, че не е имало човек тук. Сачмите не са малки", каза ръководителят на ХМО-Бургас Петя Петрова.

По случая вече работи полицията.

"Все още нямаме данни за извършителите. Вероятно, не се касае за огнестрелно оръжие, тъй като нанесените материални щети не предполагат такъв тип оръжие. По вероятно е същото да е въздушно или преработено газово оръжие", посочи говорителят ОД на МВР- Бургас Цветелина Рандева.

За да може по-бързо да бъдат установени извършителите, община Бургас публикува видеокадри с група млади мъже, един от които стреля по сградата.

Духтевата къща е една от емблематичните за Бургас сгради. В нея е живял един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България - Георги Духтев. Под неговите грижи през миналия век са се развивали и разраствали Морската градина на Бургас, както и много от парковете в София.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК