Обвиниха шефа на ГДБОП за натиск по делото за "Хемус", Калин Стоянов е с мярка "подписка"

В хода на разследването са разпитани множество свидетели

23.12.2021 | 11:10 Редактор: Жаклина Иванова
Обвиниха шефа на ГДБОП за натиск по делото за

Прокуратурата обвини директора на ГДБОП за натиск върху делото за аферата "Хемус". На 11 декември прокурори подадоха сигнал до Софийската градска прокуратура, че Калин Стоянов се опитал да склони прокурор да се съгласи с искания на защитата на обвиняемия Борислав Колев да не внася протест по определената му мярка ''домашен арест'', както и да му се разреши да пътува извън страната.

Калин Стоянов заявил на наблюдаващ делото прокурор, че ''слага точка на разследването'', като отказва да изпълни исканията на защитата. На Стоянов му е наложена мярка "подписка".

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение и са възложени действия на КПКОНПИ с оглед необходимостта от провеждане на всестранно и пълно изследване на обективната истина.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура-София и Върховната касационна прокуратура. От МВР съобщиха, че той не е бил разпитван по случая, но няма да коментират повече.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години