Ревност е причина за тежкото убийство в Разград

40-годишната жена е била убита в дома си, докато там са били трите ѝ деца

16.12.2021 | 17:53 Редактор: Теодора Патронова

40-годишна жена бе открита убита в Разград. Задържан е 44-годишният ѝ съпруг - мексиканец с испански паспорт. Той е направил самопризнания, а вероятната причина за престъплението е ревност.

След като бащата на 40-годишната жена не успява да се свърже с нея, той подава сигнал в полицията.

"След тридневни усилени издирвателни мероприятия, тази нощ около 1 часа беше открито тялото на жената. Извършен беше оглед в хода на образуваното досъдебно производство в района на Западна промишлена зона на Разград, където бяха намерени части от трупа на Силвия, заровени на четири различни места", обясни директорът на ОДМВР-Разград ст. комисар Деян Минков.

40-годишната жена е била убита в дома си, докато там са били трите ѝ деца. Основната версия на разследващите е, че жестокото престъпление е извършено от ревност. За извършителя, който е със статут на продължително пребиваващ, има данни, че е регистриран за насилие над жени в държави от Западна Европа.

"Пабло щеше да излети като гражданин на Европейския съюз, безпрепятствено за Тенерифе. Ако евентуално ние бяхме събрали данни, че той е съпричастен, той щеше да се укрие в Мексико, ако не ме лъже паметта, Мексико сити. Щеше да изиска децата си с Червен кръст и ние на практика щяхме да бъдем с едно неразкрито, изключително тежко, брутално, гадно убийство", поясни окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

44-годишният мъж е задържан, повдигнато му е обвинение за умишлено убийство, а разследването на случая продължава под надзора на прокуратурата.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК