Върнаха в затвора изверга, изнасилил и подпалил братовчедка си - пуснали го предсрочно преди време

Лекари още се борят за живота на 17-годишното момиче

18.11.2021 | 13:35 Редактор: Елеонора Танева

Прокуратурата повдигна обвинение на 25-годишния мъж от Цар Калоян, задържан за изнасилването и опита за убийство на непълнолетната си братовчедка.

Бащата на 17-годишното момиче работи в Германия. Той веднага се прибирал в Цар Калоян, след като научил за трагедията с дъщеря си. Мъжът е в шок и иска най-тежкото наказание за 25-годишния си роднина.

"Аз не мога да си го обясня това, цял живот трябва да лежи в затвора. Един човек това нещо не може да направи. И едно животно да е, пак не може да го направи, това е абсурд", не вярва на случващото се Мехмед Якуб.

Съседи на семейството също са изненадани от ужасяващото престъпление.

"Знам, че са много добри съседи, момичето е много добро, учтиво, добри хора са. Нищо не съм чула обаче", коментира Лилия Тодорова.

Това не е първото подобно престъпление на 25-годишния Ниязи. През 2016 г. той изнасилил майката на сегашната си жертва. Бил предсрочно освободен от затвора. Сега, след изнасилването и опита за убийство чрез запалване, прокуратурата отново му повдигна обвинение.

"Наказанието, което е предвидено за опита за убийство, е от 15 до 20 години затвор, а най-тежкото - "доживотен затвор без право на замяна". Има и съпътстващи обвинения, това са изнасилването и тази брутална жестокост, необяснима на този етап", съобщи окръжният прокурор на Разград - Тихомир Тодоров.

17-годишното момиче е настанено в болница в Русе, в изключително тежко състояние. Медиците продължават борбата за спасяването на живота ѝ.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години