Разбиха телефонна измама с муле от Попово

Действията са осъществени от служители на ГДНП, съвместно с ОДМВР – Плевен и РУ - Попово

18.11.2021 | 11:18 Редактор: Здравко Черкезов
Разбиха телефонна измама с муле от Попово

При успешна реализация срещу телефонните измами е неутрализирана престъпна група, действала на територията на Северна България. Съвместните полицейски действия са осъществени на 17 ноември от служители на ГД "Национална полиция", на ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ - Попово при ОДМВР – Търговище.

В резултат на активната работа на криминалистите, на територията на Попово, са задържани жена и мъж, работили по схемата за купуване на пелети по интернет. Според първоначалните данни 31-годишната жителка на плевенското село Ореховица извършвала измамите, а 27-годишният от Попово играел ролята на "муле". При обиск са иззети мобилни телефони, SIM карти, пари и веществени доказателства, свързани с извършваната от тях престъпна дейност.

До момента са установени няколко жертви на територията на областите Плевен, Монтана и Търговище, набелязани от извършителите на случаен принцип. Измамите са на стойност около 3 хиляди лева.

Двамата задържани са в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Плевен.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК