Кметът на Сандански се върна на работа: Политически арест след подхвърлени списъци

Атанас Стоянов ще си търси правата в съда

16.11.2021 | 14:02 Редактор: Жаклина Иванова

Освободиха кмета на Сандански без повдигнато обвинение. Той беше задържан в нощта на изборите за 24 часа по време на полицейска операция за купуване на гласове. По думите му това е било политическо задържане.

Прокуратурата в Сандански не е повдигнала обвинение на Атанас Стоянов, тъй като не са намерени свидетели, които да потвърдят, че именно кметът е бил ангажиран с купуване на гласове. През вчерашния ден бяха разпитани над 120 души.

Стоянов твърди, че парите и списъците са "подхвърлени".

"Бях спрян от органите за проверка, оказах пълно съдействие. В хода на нея, учудващо за мен, бе намерена една чужда вещ, с която аз нямам нищо общо. Един плик, в който се оказаха определена сума и имена с лица, които вероятно са от нашия регион. Не подозирам никого", посочи кметът на Сандански.

"От кого е направено, не знаем, но от разпитаните 120 души никой не е казал, че г-н Стоянов му е предлагал пари", подчерта адвокатът на Атанас Стоянов - Иван Чолаков.

Освен кмета, разпитани и задържани бяха кметовете на селата Склаве и Джигурово. Настроенията на жителите в населените места бяха смесени.

Атанас Стоянов днес отиде на работа и беше посрещнат от служители в общината с аплодисменти. Той е категоричен, че ще си търси правата в съда, тъй като за него това е политическо задържане.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
играч
преди 2 години
ами да те са били сигурно списъци и пари за дърваааааа Сигнализирай за неуместен коментар