Не знаем за фалшиви БГ сертификати за Гърция, не можем и да ги хванем

Не е отчетена и съмнителна активност на гръцки граждани у нас

08.11.2021 | 14:06 Редактор: Тодор Петров

До българските власти не е стигала официална информация за разследване на гръцката полиция срещу канал за фалшиви ваксинационни сертификати в Сандански. Това обявиха от здравната инспекция в Благоевград.

Оттам посочиха, че в Сандански са регистрирани 10 пункта за поставяне на ваксини, но до момента срещу нито един от тях няма получен сигнал за нередности. 

Засега не е отчетена и съмнителна активност на гръцки граждани, които да желаят да си поставят дози с ваксина у нас. От здравната инспекция подчертаха, че престъпление, свързано с фалшив ваксинационен сертификат, е много трудно да бъде доказано.

"Допускам, че навсякъде може би е възможно. Не само в Сандански – в цялата страна, виждате ръста на процента на имунизирани, за разлика от броя на неимунизираните и със заповедта на министъра на здравеопазването за "зелените сертификати" всеки търси начин да се спаси. Но това няма как да се докаже директно, пряко", коментира директорът на РЗИ Благоевград д-р Калоян Калоянов.

"Освен временните имунизационни пунктове, ваксини поставят всички общопрактикуващи лекари. На територията на областта са 180 такива, така че тези неща със сигнали трябва да се проверят от компетентните органи. С разследване, със свидетел... Много е трудно да се докаже", каза още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК