Събраха доказателства за хулиганство, Расате може да получи до 5 години затвор

Той бе обвинен за нападение над офис на организация на хора с различна сексуална ориентация

03.11.2021 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

Прокуратурата повдигна две обвинения на Боян Расате. Той беше задържан снощи в столичното Първо районно управление. Припомняме ви, че Расате бе обвинен за нападение над офис на организация на хора с различна сексуална ориентация. Предстои и внасяне на искане в съда за удължаване на ареста му за 72 часа.

Расате ще отговаря пред съда за нападението над хора с различна сексуална ориентация, както и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, но отказва защита от адвокат. След два дни на неуспешни опити да бъде открит от прокуратурата, за да му бъде връчена призовка, Расате беше задържан след телевизионно участие във вторник вечерта. 

"Според нас задържането е намерена някаква вратичка в закона, с която и при това положение имаме злоупотреба. Г-н Расате не се крие", каза председателят на ИК на Расате Мирослав Паскалев.

След задържането кандидат-президентът, който е с отнет имунитет, беше отведен в столичното 1-во РУ, където му е извършен медицински преглед.

"Медицинският екип открива някакви отклонения в кардиограмата. Но той се чувства в перфектно здраве", допълни Паскалев.

Задържането на Расате идва след събрани доказателства за хулиганство с изключителна дързост, за което Наказателният кодекс предвижда до 5 години затвор.

"Все пак законът е такъв, че прокурорът може да си го нарушава, както си иска, и да не носи отговорност", коментира още председателят на ИК на Расате.

А от ВМРО публикуваха видео от събитие на ЛГБТИ общността, в което се вижда лице, което залива със субстанция три снимки с лика на Красимир Каракачанов, Кристиян Шкварек и генерал Христо Луков.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК