Пропускателен режим в ромския квартал в Нова Загора, купували гласове в магазините

Иззети са тетрадки със списъци на хора, собствениците отричат да има престъпна схема

02.11.2021 | 13:52 Редактор: Елеонора Танева

Продължават акциите на полицията срещу купуването на гласове. Въведен е пропускателен режим на входовете на ромския квартал "Шести" в Нова Загора.

Проверени са 4 хранителни магазина, за които се предполага, че участват в схемата за осигуряване на гласове за определена партия. От тях са иззети и тетрадки със списъци на хора, а обяснението на собствениците е, че това са клиенти, които са вземали стока на вересия. Една от собственичките на магазин отрече списъците да се ползват за купуване на гласове.

По време на акцията полицията е задържала четирима души, обявени за общонационално издирване. Други двама са в ареста за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси. Според хората в квартала гласове не се купували, а те били разочаровани от политиците.

"Всички ни лъжат, обещават да направят нещо за квартала, но само на приказки остава, в кал газим. Не съм чувал нищо за купуване на гласове", каза местен жител.

Акцията срещу търговията с вот ще продължи и през следващите дни.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
Мaimun
преди 2 години
В квартал Шести виреят всякакви престъпни елементи. От там тръгват много пошли практици за обогатяване , а после забогателите *** навлизат в града, купуват къщи и апартаменти. *** е повсеместна вече. Лошото е, че не се отказват от нея - мърсят, шумят, множат се без мисъл за нормалното отглеждане на децата си, раздават им се помощи, разчитат на тях и ни ограбват в пряк и преносен смисъл. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 2 години