Спипаха над 40 кг хероин, скрит в машини за дезинфекция

Установени са 79 пакета с наркотичното вещество

22.10.2021 | 13:06 Редактор: Жаклина Иванова
Спипаха над 40 кг хероин, скрит в машини за дезинфекция

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество.

На 19 октомври на трасе "Изходящи автомобили и автобуси" на ГКПП "Дунав мост Видин – Калафат" пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия.

Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода ѝ са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машинитe инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин, съобщиха от Агенция "Митници".

Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото в камиона вещество и за стойността на дрогата.

Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК