До 6 години затвор грозят 60-годишен дрогиран шофьор, предизвикал катастрофа

Пострадалата жена е със средна телесна повреда

21.10.2021 | 10:03 Редактор: Теодора Патронова
До 6 години затвор грозят 60-годишен дрогиран шофьор, предизвикал катастрофа

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 60-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и причинена катастрофа с пострадала жена.

На 19 октомври, в около 17:00 ч., при управление на лек автомобил, марка "Тойота", по бул. "Данаил Николаев" в София, мъжът нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с атмосферните условия. Той не е могъл да спре автомобилa си и предизвикал катастрофа с друга кола.

Вследствие на удара е пострадала жена. Тя е със средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на поясен прешлен. Пристигналите на място полицаи тествали А.А. за алкохол и наркотици. Резултатите показали, че обвиняемият е шофирал след употреба на кокаин и амфетамин.

Образувано е досъдебно производство. Наказанието, предвидено в НК за това престъпление, е "лишаване от свобода" да срок от една до шест години.

Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор от Софийска районна прокуратура е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо мъжът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК