Обвиниха в опит за убийство мъжа, стрелял по бившата си приятелка в София

51-годишният З.Б. е осъждан 3 пъти

18.10.2021 | 13:10 Редактор: Тодор Петров
Обвиниха в опит за убийство мъжа, стрелял по бившата си приятелка в София

Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинение за опит за убийство на мъжа, който миналия петък стреля по бившата си приятелка във фризьорски салон в София. 

"На ул. "Любен Каравелов" обвиняемият З.Б., на 51 години, произвел 4 изстрела срещу бившата си приятелка Ф.Б. - в слепоочието, рамото и лявата длан, с въздушно пневматично оръжие. Пострадалата е транспортирана в болнично заведение, където ѝ е оказана медицинска помощ (извадени са 4 бр. стоманени сачми), като деянието е незавършено, поради независещи от дееца причини", припомнят от прокуратурата

След произвеждането на изстрелите обвиняемият се укрил. На следващия ден З.Б. е задържан в Русе от органите на полицията. С постановление от същата дата обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.

Назначени са съдебно психологична и психиатрична експертиза, комплексна медико-балистична експертиза, разпитани са свидетели, извършени са и други действия по разследването, съотносими към делото.

Обвиняемият З.Б. е осъждан 3 пъти, като за едно от престъпленията е бил реабилитиран. Предстои искане на постоянна мярка за неотклонение – "задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Pepi
преди 2 години
С ковид ПАТРОНИ ЛИ Е СТРЕЛЯЛ?ЩОТО АЗ НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА УМИРА ОТ НЕЩО ДРУГО СЛЕД ГОДИНА И 7 МЕСЕЦА, ДОРИ КОГАТО КАТАСТРОФИРА С АВТОМОБИЛ ИЛИ СЕ УДАВЯ В МОРЕТО? Сигнализирай за неуместен коментар