Простреляната в главата жена многократно е подавала жалби срещу нападателя

Полицията още издирва мъжа, който я простреля

15.10.2021 | 19:03 Редактор: Елеонора Танева

Продължава издирването на мъжа, който простреля жена във фризьорски салон в София. 55-годишната жена беше ранена по време на работа в салона. В 12:00 часа мъжът влиза във фризьорски салон на ул. "Любен Каравелов" и изстрелва 2 сачми в тялото и 2 в главата на жената. След това бяга.

Простреляната жена в паника търси помощ в магазина в съседство.

"В шок беше жената. Бързо дойде линейката. Изненадах се като я видях, нищо не знам за отношенията между нея и мъжа", казва жена от съседен магазин.

Простреляната и нападателят са живеели на семейни начела, но от дълги години между тях е имало конфликти и са били разделени. Мъжът има предишни криминални прояви. Издадена му е и ограничителна заповед да не доближава бившата си приятелка.

"Жената е била на работа. Извършителят я е посетил на място. Той има издадена ограничителна заповед, предвид предишни конфликти между тях. По същия повод преди време има образувано досъдебно производство за нарушаване на тази ограничителна заповед", заяви комисар Ивайло Величков.

Управителят на фризьорския салон казва, че жената е подавала многобройни жалби до полицията за системен тормоз от страна на насилника си.

"Просто съм в стрес. Подавала е много пъти жалби жената. Не мога нищо да ви кажа повече, води се разследване", коментира собственикът на салона.

Простреляната  жена е откарана във ВМА, без опасност за живота. 51-годишният извършител е на свобода, МВР го издирва.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК