Погнаха нелегалните таксита, задържаха трима

Фокусът бяха незаконни действия през мобилно приложение, което предлага широк спектър от транспортни услуги

07.10.2021 | 16:39 Редактор: Теодора Патронова
Погнаха нелегалните таксита, задържаха трима

В акцията срещу нерегламентирани таксиметрови превози в София участваха екипи на Главна дирекция "Национална полиция", Икономическа полиция, Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. Действията бяха осъществени днес чрез използването на схемата "таен клиент“.

Във фокуса им бяха незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР..

Проверките бяха реализирани на три локации в столицата. Установено бе, че водачите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

При акцията са установени трима водачи, които са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили. Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите.

Оперативните действия продължават.

Снимка: Пресцентърът на МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Копърка
преди 2 години
Ами спрете това приложение ,елементарно е , скапана държава ,ще го отнесе някой, който храни семейство . Сигнализирай за неуместен коментар