Трима наркодилъри отиват на съд, издирват други двама от бандата

Бяха намерени и иззети 19,658 кг хероин на стойност 1 769 186,70 лв. и 40 000 евро

30.09.2021 | 11:22 Редактор: Жаклина Иванова
Трима наркодилъри отиват на съд, издирват други двама от бандата

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу три лица за участие в 5-членна организирана престъпна група за държане на наркотици с цел продажбата им на участници в международна мрежа за наркотрафик към Западна Европа и САЩ.

Членовете на групата бяха задържани на февруари месец. В хода на действията по разследването бяха намерени и иззети 19,658 кг хероин на стойност 1 769 186,70 лв., 40 000 евро, документи, телефони и сим-карти.

Доказателствата по досъдебното производство сочат, че групата е организирана през януари 2020 г. от нейния ръководител З.М. - сръбски гражданин, за когото има данни, че е високопоставен член на международна престъпна организация. Той е отговарял за трафика на хероин от Турция към Западна Европа, съобщиха от прокуратурата.

З.М. организирал цялата дейност, договарял доставките на големи количества хероин в България, като за целта често пътувал до Турция  заедно с друг сърбин в групата – Д.А. Обвиняемият Д.С., който е с българско гражданство, имал задачата да съхранява в жилището си и да разфасова хероина. Българинът Г.Х. осигурявал купувачи, сред които сръбски наркотрафиканти. В страната той е осъждан неколкократно. Шофьорът на такси А.Н. отговарял за превоза на хероина.

Към момента двама от участниците в групата – З.М. и Д.А., са в неизвестност и са обявени са за издирване. Предадените на съд трима обвинени за участие в групата са с мерки за неотклонение "задържане под стража".

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по делото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК