Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева

Имейлът със заплахите е изпратен от градинка в Стара Загора, близо до жп гарата

04.09.2021 | 13:44 Редактор: Юлия Христова

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева. Той беше установен вчера от ГДБОП. Мъжът е от Старозагорскo и е криминално проявен. Задържан е за кражби и заплахи. 

Имейлът със заплахите към Ива Митева е изпратен от градинка в Стара Загора, близо до жп гарата. 26-годишният Любомир Яков използва интернета на близкото кафе, опитвайки да прикрие своята самоличност. Председателят на Нородното събрание заяви, че за нея сигналът не е сериозен, но се притеснява за близките си. 

"Не ме е страх. По-скоро ме е страх за близките ми. Няма какво да се лъжем. По-скоро ме е страх за детето ми, защото знаете, ние можем да казваме, че сигналът е несериозен, но не се знае какво стои зад него и утре може да стане сериозен", посочи Ива Митева. 

Мъжът е арестуван след работата на специлистите от ГДБОП. След като е задържан, 26-годишният мъж признава, че е отправил заплахата. Мъжът е доведен вече в София, където съдът трябва да реши дали да го остави за постоянно в ареста. В петък от обвинението се самозесираха като потърсиха цялата налична информация по случая и попитаха защо от полицията не са подали данните сами. 

"Прокуратурата няма ресурс да извърши проверка. Може да се самозерира и да започне някакво производство, но без участието и проверка от страна на МВР, нищо не може да се случи. Може да не се харесват главният прокурор и министърът на МВР, но институционално трябва да намират начин и да работят", каза адвокат Людмил Рангелов 

По информация на Bulgaria ON AIR отправилият заплахи към Митева Любомир Яков е искал да взриви автогарата в Пловдив през 2020 г., а година по-рано е заловен да краде самоличности в мрежата.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
балу
преди 2 години
Е хубаво де, защо я е заплашил не са ли го питали... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 2 години
Един разюздан криминален елемент,раздава присъди наляво и надясно,да бъдел оставен под постоянен арест. Този опасен за обществото ни индивид,трябва да бъде оставен за постоянно в затвора, на режим да работи,за да се научи на навици,иначе щя яде наготово от пенсийките на възрастните хора. Сигнализирай за неуместен коментар