По искане на Германия арестуваха 4-ма у нас за компютърни престъпления

Иззети са документи, множество електронни устройства – компютри, телефони, флашпамети и други доказателства

29.07.2021 | 15:00 Редактор: Юлия Христова
По искане на Германия арестуваха 4-ма у нас за компютърни престъпления

Четирима души - двама българи и двама чужденци, постоянно пребиваващи в страната, са арестувани по искане на Германия, съобщиха от спецпрокуратурата.

Тя е извършила процесуално-следствени действия в София в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от прокурори от Федерална Република Германия.

Действията по разследването в изпълнение на Европейската заповед са били осъществени съвместно с прокурори от Главна прокуратура в гр. Бамберг, както и със служители на Централната служба за компютърни престъпления в Бавария.

По воденото във ФРГ досъдебно производство на територията на София са претърсени 8 адреса, иззети са документи, множество електронни устройства – компютри, телефони, флашпамети и други доказателства.

Разпитани са множество свидетели, изискани са документи от банкови институции, извършени са огледи на доказателства, както и други действия по разследването.

За задържаните се очаква в Софийската градска прокуратура да бъдат получени Европейски заповеди за арест, пише "Монитор".

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК